Sjalv ar en senior och dejtar gallande natet – har ar mina basta tips

Natdejting ar ej langre nagot tabubelagt, idag ar det till och med det vanligaste sattet att ses en partner visar bland annat en brittisk experiment. I frekvens med att natdejting blivit allting vanligare borjar tillika allting fler pensionarer att leta sig ut kungen dejtingsajterna. Monikka Smedberg Johansson ar en av dessa. Hon ar 81 ar och inneha natdejtat i tio ar.

– Nar sjalv borjade var det fa i uppsyn alder kungen dejtingsajter, och de som fanns kunde vara flera mil bort, men genast verkar det som att pensionarerna inneha vaknat, sager hon med ett flabba.

Fick bistand fran barnbarnen att komma igang

Det varje Monikkas barnbarn som hjalpte henne att skapa en dejtingprofil gallande sajten Motesplatsen, nar hennes andre make gatt bort forut tio ar sedan.

– Hon tyckte att jag behovde nagon att fabulera roliga foremal med, inte bara sitta hemma. Och det varenda ju grymt tvattakta. Enbart forut att du blir anka och aldre sa ar ju ej livet slut. Du maste enbart vara oppen.

Monikkas erfarenhet fran natdejting ar avsevart bra. I Genom aren har hon lart sig baksida av underben hon letar efter och hur man skiljer agnarna fran vetet.

Monikka Smedberg Johansson.

– Det ar angelaget att besta tydlig med vem du ar och vad du soker forut typ av partner. Flera aldre vill kanske ha mer ett kompanjonskap an det ungdomar soker. Jag vill till exempel ej att nagon amna maka in i mitt dar man bor, men vill ha sallskap och bekantskapskrets.

”Man far pussa flera grodor innan man hittar en fin”

Hon tycker att det svaraste har varit att hitta personer som bor kungen mattligt stracka. Att rubba kungen sig ar ej aktuellt, och hon sager att otaliga aldre kanner synonym.

– Sverige ar ett grymt avlangt land, och samt ifall internet forut folk narmre sa blir det tufft rent geografiskt. Bara att patraffa russinen i kakan ar svart, man far pussa flera grodor du vet, innan man hittar en fin groda, sager hon och skrattar upprepa.

Monikka ar ej skakis for det okanda. Hon inneha bott i bade Indien och i Afrika, rest omkring jorden och varit gift tvenne ganger. Men de forsta trevande motena online varenda lite laskiga, berattar hon.

– Det tog ett tag att utbilda sig hur man tala. Och det dok upp en bit fejkprofiler, namligen personer som utgav sig pro att vara nagon annan. Men man lar sig typ flinkt att se det.

Stall kopiost fragor – och varje en aning forsiktig

Det galler att prata lange innan man stammer sammankomst med nagon menar Monikka. Att stalla massor fragor och besta en aning alert pa vilka fragor man far. Hon ar ocksa vaksam med att ge ut forut mycket om sig allena i begynnelse.

– Men man ska ej vara skakis. De flesta ar vanliga och normala manniskor, och stamningen kungen natet ar vanligtvis hejdlost god.

Natets karleksstatistik

Var fjarde ledig har natdejtat i ar. Fran de som mott sin nuvarande partner inom de senaste fem aren traffades 4 fran 10 via natet. Forut de som som traffats inom de senaste 20 aren ar siffran 3 fran 10.

Hon inneha testat flertal olika dejtingsajter, bland annat Motesplatsen, Happy pancake och Facebook dejting. Men for att lattare kunna hitta lokala singlar ar hon idag mest aktiv i olika Facebookgrupper. Hon ser otaliga fordelar med det.

– Dels finns en forvaltare som slapper in folk i gruppen, det utfor att det kanns tryggare. Sen ar det blott folk fran naromradet, vilket ar bra. Och sa ar stamningen enormt fin i de har grupperna. Vi gratulerar varandra nar nagon funnit karleken och jag inneha hittat massa vanner den vagen, berattar hon.

Monikkas “forsta dejten”-regler

– skrida inte ut gallande en skogspromenad med nagon du inte kanner. Skrida inte heller hem till nagon som en forsta mote utan hitta nagonstans dar det finns folk och dar du kanner dig stabil.

Hon har varit kungen manga dejter i genom aren https://kissbrides.com/sv/blogg/basta-lander-att-hitta-en-lojal-fru/, och vanligtvis tar hon dem till samma ort – en rum vardshus. Dar kanner hon sig trygg och maklig.

Traffade sin tredje stora karlek

Men det varje kungen en parkeringsplats vid en galleria som hon motte sin senaste stora karlek. De larde kanna varandra i en lokal Facebook-grupp pro pensionarer. Under flera veckor pratade de utan att ses, darfor att Monikka enar skulle fara till billigt Verde med familjen. De holl kontakt hela resan och nar Monikka kom hem upprepa stamde de mote. Och givetvis, allting stamde.

– Det var en snoig vinterdag och avsevart kallt, vi hade stora vinterklader kungen oss sa forutsattningarna for en mote varje inte de basta. Men nar vi kramade varandra kandes allting anda sa forstas, som att vi hade en frandskap. Det varje riktig kungen en gang – sant kanner man ju.

Portratt darefter traffade de varandras familjer och de blev hastigt grymt nara. Han planerade att flytta narmre henne och de varenda lyckliga.

– Sex manader fick vi med, sen gick han bort i ett tvart hjartstopp. Det var en chock forut allihopa, berattar Monikka.

Hon sorjer honom aven fortsattningsvis men ar tacksam kvar den epok de hade. Till varen tanker hon ta upp natdejtandet igen.

Monikkas basta dejtingtips forut seniorer pa internet

  • Leta upp vanskapsringar (gallande Facebook) dar just du bor – dar ar tryggt och lokalt!
  • Ha lustigt! Och kom ihag att man tvungen pussa en segment grodor innan man hittar en fin groda.

– Jag har haft tre stora karlekar. Jag kallar dem Aventyraren, Livsnjutaren och Gladjespridaren. Nu vet sjalv ej sant va jag letar efter och det blir tufft att sla de arme tre mannen. Men ar det nagot jag vet har i livet sa ar det att baksida av underben som helst kan intraffa. Man tvungen blott toras plocka chansen nar den kommer. Det inneha jag kvitto kungen, anser hon med ett leende.

Expertens natdejtingtips – 5 viktiga direktion

Att dejta gallande natet kan besta en hisnande och pirrig upplevelse. Men det finns aven en fraktion fallor att trampa i, som till foredome olika typer fran svindleri. Universitetslektorn Caroline Fischl forskar kring natanvandning och aldre. Hon inneha nagra enkla tips som du kan grubbla pa forut att uppleva dig stabil.

– Egentligen galler synonym direktion for allihopa som dejtar kungen natet, ung som mossig. Men som senior ar du nog inte identiska van intill internetkulturen, och behover vara extra grundligt, sager Caroline Fischl.

  1. Var pa din gard om personen borjar undran om personlig information, som personnummer, losenord eller snarlika.
  2. Swisha aldrig kosing till nagon du inte kanner.
  3. Bidra inte ut pinkoder.
  4. Be om att fa kika bilder fran personens liv, familj, vanner och snarlika.
  5. Nar du amna motas nagon fran internet, skriva pro andra vem du ska motas och varje. Traffa nagonstans offentligt.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *